چرا نمیتونم ازدواج کنم؟
ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 28 ساله )
من دختری 28ساله هستم. خواستگار دارم اما جلسه اول که دیدنم رفتن دیگه پشت سرشونم نگاه نکردن. رفتم پیش طالع بین میگه بختت سنگینه😢نمی دونم چه کار کنم؟ تا حال اسه نفر ردم کردن. خواهش می کنم راهنماییم کنید.
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
ابتدا بدانید که فقط شما نیستید که با چنین مسأله ای در ازدواج خود مواجهید. بسیاری از هم سن و سالان شما نیز وجود داشته اند که با شرایط مشابه مواجه بوده اند ولی توانستند با درایت، چنین مسأله ای را به درستی حل نمایند. افراد بسیاری را می شناسیم که توانسته اند با هدایت درست شرایط مشابه شما، از موقعیتشان بهترین استفاده را کرده و بالاخره با یک ازدواج درست مسیر زندگی جدیدی را برای خود ترسیم نمایند. لذا نباید بخاطر اینکه خواستگاری هایتان به نتیجه نمی رسند احساس افسردگی و نگرانی نمایید و آنرا برای خود و اطرافیانتان موضوعی آزاردهنده جلوه دهید. قبل از پرداختن به علل انصراف خواستگاران تذکر دو نکته لازم است: اول اینکه آمد و رفت خواستگارهای متعدد باید شما را به تفکری دقیقتر و موشکافی موضوع وا دارد. از شما می خواهم برای دقایقی صادقانه با خود بیندیشید. تمام ابعاد رفتار، کردار و منش خود و خانواده تان را در جلسات خواستگاری در نظر بگیرید. دقیق باشید... اگر در میان تفکرات خود به مورد یا مواردی رسیدید که حدس میزنید عامل پاپس کشیدن خانواده پسرانی است که به خواستگاریتان آمده اند ، سعی در اصلاح آنها داشته باشید تا انشاءالله در موارد بعدی جلسات خواستگاری رفع شده باشند. و دوم اینکه شاید پشیمانی های ایشان به دلیل شفاف نبودن و کلی بودن معیارهایتان در ازدواج باشد که درباره این موضوع نیز باید تفکر بیشتری داشته باشید.
در موضوع سنگینی بخت یا بسته شدن آن باید عرض نماییم که گاهی خواستگار کم است و یا برخى افراد، به خاطر عدم وجود تناسب، پس از خواستگارى، پىگیرى نمى کنند و شما گمان مى کنید بخت شما بسته شده است. همان طور که می دانید در فرآیند خواستگاری، همان طور که خانواده دختر از ویژگی های خانوادگی، اخلاقی و... پسر تحقیق می کنند تا با شناخت کامل و دقیقی کار انجام گیرد، خانواده پسر نیز در مراحل خواستگاری و پس از آن از خانواده دختر و خصوصیات اخلاقی و رفتاری دختر تحقیق و تفحص می کنند و این امری لازم و ضروری است و چه بسا خانواده پسر پس از خواستگاری، در تحقیقاتشان به نقطه ضعف هایی در وجود شما یا خانواده محترمتان رسیده اند و متناسب با وضعیت خانوادگی خود نیافته اند و در نتیجه، امر را پی گیری نکرده اند. شاید خواستگاران از نظر فرهنگی، اخلاقی، خانوادگی و یا از هر نظر دیگر شما را نپسندیده اند. پس این هم مى تواند یکى از عوامل جور نشدن ازدواج باشد و نه بسته شدن بخت.
اما به طور کلی در زمینه انصراف خواستگاران توجه به نکات زیر نیز می تواند برای کاستن از دغدغه های فکری تان به شما کمک کند: 1. انصراف خواستگار همیشه به معنای وجود مشکل در دختر و یا خانواده وی نیست، بلکه ممکن است دلایل دیگری داشته باشد. گذشته از آن خواستگاری، یعنی همین که می آیند و می روند و در خیلی از اوقات هر گروهی به علل مختلفی پسند نمی کنند. امروزه بسیاری از خواستگاری ها - برعکس گذشته ها - جدی نیست، زیرا یا پسرها و خانواده هایشان به علل مختلف از ازدواج می ترسند (که اکنون در مقام بیان آن ها نیستیم)، یا وسواس پیدا کرده و نمی توانند به سادگی قانع شوند یا... . لذا چون خواستگاری ها با عزم جدی نیست، کار سست هم زود رها می شود و پیگیری نمی شود. پس به دنبال پیدا کردن ریشه قضیه در جای دیگر باشید. مثل این که بررسی کنید آیا ممکن است مانعی وجود داشته باشد که سبب بر نگشتن خواستگاران شود؟ گاهی ناراحتی والدین و نارضایتی ایشان، بزرگ ترین مانع در راه رسیدن ما به خواسته هایمان است. گاهی ترس خود انسان از آنچه در پیش رو دارد، مثل ترس از ازدواج و عاقبت چگونگی این پیوند و یا عدم توکل به خداوند خود موانع بر راه تحقق خواسته هایمان است. بنابراین، قدری در این زمینه فکر کنید که آیا مانعی وجود دارد که سبب تأخیر در ازدواج شما شده باشد؟ اگر مانعی وجود دارد، سعی کنید تا موانع را از میان بردارید. 2. خواستگاری هرگز به معنای ازدواج نیست. خواستگاری حتی اگر طول هم بکشد، صرفا برای انتخاب است و ممکن است پس از گذراندن آن نتیجه ای حاصل نشود. انصراف خواستگار همیشه به معنای وجود مشکل در دختر نیست، بلکه ممکن است که پسر و خانواده اش مانعی از جمله اختلاف بر سر انتخاب دختر داشته باشند. ممکن است که از مجموعه گفت و گوها و یا با توجه به نتیجه تحقیقات به این نتیجه برسند که همتایی لازم را با هم ندارید و انصراف بدهند. 3. علت دیگر انصراف خواستگاران ممکن است رفتار شما باشد. شاید شما در جلسات خواستگاری و یا مراودات اجتماعی نکات لازم را رعایت نمی کنید. هرگونه افراط و تفریط در رفتار از جمله تحکم در کلام و ترقیق در کلام، پررویی و کمرویی، پرحرفی و کم حرفی، ترشرویی و خنده رویی، رو گرفتن زیادی و باز بودن زیادی، غرور زیاد، عدم رعایت آداب اجتماعی، برخورد ناشایست با والدین یا خواهر و برادر، دشمنان و حرف های پشت سر، همه می توانند دلیل بر انصراف خواستگار باشند. 4. در فرآیند خواستگارى، همانطور که خانواده دختر از ویژگى هاى خانوادگى، اخلاقى و... پسر تحقیق مى کنند تا با شناخت کامل و دقیقى کار انجام گیرد، خانواده پسر نیز در مراحل خواستگارى و پس از آن از خانواده دختر و خصوصیات اخلاقى و رفتارى دختر تحقیق و تفحص مى کنند و این امرى لازم و ضرورى است و چه بسا خانواده پسر پس از خواستگارى، در تحقیقات شان به نقطه ضعفهایى در وجود شما یا خانواده محترمتان رسیده اند و متناسب با وضعیت خانوادگى خود نیافته اند و در نتیجه، امر را پیگیرى نکرده اند. بنابراین تلاش کنید این نکات و موانع را شناسایی کرده و در صدد رفع آنها برآیید.
امیدواریم با استعانت از خداوند متعال و عمل به مطالب فوق ، گره ازمشکلتان باز شود و هر چه زودتر همسری شایسته بیابید و زندگی موفق و شادی در پیش رو داشته باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}